Energiatárolás

Az invertereket a hazai szakembergárdával rendelkező, a piacon több évtizede jelen lévő ASTRASUN szállítja, amelyek alkalmazásával 20 éves távlatban töredékére csökkenhet az inverterre fordított költség.

Az ASTRASUN hibrid invertereinek nagy előnye, hogy az akkumulátor telepet képesek napelemről is és egyéb külső áramforrásról is tölteni. A külső áramforrás lehet generátor vagy a közüzemi hálózat is. Így rendszerünk kitűnően alkalmazható hosszú áthidalási idejű szünetmentes áramforrásként is.

designsolar-akkumulator-napelemekhez

A napelemes rendszerek mint egy kiegészítéseként áramkimaradás esetén, az inverter automatikusan átvált szigetüzemű működésre. Új és meglévő telepítéseket is kibővíthetünk az átkapcsoló egységgel anélkül, hogy változtatnánk rendszerünk hatásfokán.

Az Astrasun hibrid inverter 3 funkcionális egységből áll:

  • napelemes töltésvezérlő
  • inverter
  • leválasztó transzformátor

A töltésvezérlő minden esetben a napelemek lehető legoptimálisabb munkapontját megkeresve tölti az akkumulátorokat, és közben figyeli az akkumulátorok töltöttségét. Az intelligens akkumulátor menedzsment funkció pedig növeli az akkumulátorok élettartamát. Az alakhű, szinuszos AC oldali kimenetnek és a leválasztó transzformátornak köszönhetően bármely a háztatásban használatos 230V–os elektromos berendezést el tudják látni hálózati feszültséggel.

Természetesen a napsütötte órák számát és a külső hőmérsékletet nem tudjuk szabályozni, de mégis növelhetjük a rendszerünk hatásfokát egyéb megoldásokkal. Háztartási méretekben a teljesítménynövelés legegyszerűbb módja a panelenkénti inverteres rendszer alkalmazása, mely panelenkénti elektronikus szabályozással éri el a lehető legnagyobb kinyerhető villamos teljesítményt. A különböző, aktív energiahatékonyság-növelő megoldásokhoz képest a napelemes rendszer bekerülési költsége nem a legolcsóbb választás, azonban univerzitása végett, befektetés szempontjából mégis az egyik legjövedelmezőbb. A megtermelt energia felhasználható a villamosenergia igény kielégítésére, meleg víz előállítására, a fűtési rendszer hatékonyságának növelésére. Sőt, akár az elektromos autó által felhasznált „villamos üzemanyagot” is előállíthatjuk a saját ingatlanunkon.

 

Comments are closed